SEO

Zoekmachine Optimalisatie

Blijf snel, veilig en up-to-date

SEO Zoekmachine Optimalisatie is wat je nodig hebt om hoger in Google te komen, en te blijven.

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Dit is dus het eigenlijk het Google zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat de Vindbaarheid verbetert.

 

SEO: Hoog in Google

 

Ideaal

 

Consument => Google => Zoekterm => Jouw bedrijf bovenaan => KASSA!!

 

Belofte van SEO Marketingbureau

 

“Wij zorgen ervoor dat je nieuwe website meteen vindbaar is in Google.” Klinkt goed hè? Inderdaad, maar het zegt niets.

 

Als je zoekt op bedrijfsnaam dan zal Google je altijd naar de belangrijkste pagina over deze bedrijfsnaam sturen. Dus wanneer je website met bedrijfsnaam eenmaal geïndexeerd is door Google (via Google Search Console) dan is dit gegarandeerd.

 

Praktijk

 

De consument zoekt op een product of dienst van het bedrijf, niet op een bedrijfsnaam. Tenzij je branding zo ver is dat de consument zoekt op jouw merk in plaats van op slechts het product als categorie. Denk aan de zoekterm “Mercedes” i.p.v. “auto”.

 

Dan kom je dus automatisch bij de Mercedes uit waar je bij de zoekterm “auto” uitkomt bij de garages in de buurt. Google gaat er nu dus vanuit dat je een specialist bij jou in de buurt nodig hebt. 

 

Webdesign Webstrategie

 

Dit is een duidelijk voorbeeld van waar ‘webdesign’ tegenwoordig om draait, of waar het om zou moeten draaien: strategie. Denk zoals je klant en hoe Google je probeert te verbinden met je klant. Google wil je helpen, je moet het alleen niet te moeilijk maken met onzin zoals bijvoorbeeld een fancy maar nietszeggend design. 

 

Speaking of which, heb je de Google zoekpagina al eens bekeken? Saai hè? 

 

Schatting Google zoekopdrachten: 

 

  • 70K zoekopdrachten per seconde
  • 5,8 miljard per dag
  • 2 biljoen per jaar

 

Niet slecht voor zo’n saaie website..

 

Oplossingen

 

De logische marketing/online communicatie oplossingen zijn tweeledig:

 

  1. Korte termijn – Advertenties (SEA)
  2. Langetermijn – Content marketing (blog, podcast, YouTube kanaal etc.), e-mail marketing (list building is hierbij essentieel), social proof (online klantenbinding en persoonlijke aanbevelingen door bijvoorbeeld recensies op Google, social media etc.)

 

Beide oplossingen werken alleen naar behoren als er sowieso al is gekozen voor een bijzonder goed functionerende website.

 

Daarnaast is het goed om je te realiseren dat je jouw bedrijf nog decennia lang zult willen laten groeien. Daarna zal het worden overgedaan aan erfgenamen of worden verkocht. 

 

ALLE logische oplossingen die je nu implementeert (investeert) zullen zich terugbetalen in veelvoud.

 

  1. Meer omzet en winst
  2. Meer kapitaal (waarde en bezit)
  3. Meer zekerheid/rust
  4. Meer autoriteit/zeggenschap/vertrouwen

 

Het fijne van al deze dingen is dat het elkaar sterker maakt. Daarom is de meest effectieve marketingstrategie bijna altijd een combinatie van korte- en langetermijndenken.

 

Zorg nu dus voor meer actuele groei door advertenties en online aanwezigheid en investeer afhankelijk van je doelgroep in langetermijnoplossingen.

 

HALLO, IK BEN BOB SCHILLEMANS

Hoe mag ik je helpen?

Wil je meer uitleg of duidelijkheid over een bepaald onderwerp dan hoor ik het graag.